tisdag 24 maj 2011

Ååå tjejer - och mysteriet med nycklarna

Just nu förbereder jag mig på att bli bror. Klär mig ibland som en Blues Brother, i min hatt och pappas brillor. Sen tar vi trapporna ner till mina tjejer!



Ja, det är ingen brist på tjejer här. De är fyra stycken och bor i vår port och älskar att leka med mig! De är 4, 5, 6 och 7 år gamla och knackar på hos oss och frågar mamma och pappa om jag ska komma ut och leka. Sen frågar de varför vår dörrklocka är borta. Då svarar pappa att det var så många som tjuvringde att han skruvade loss den. Då ser de lite skyldiga ut.... Men de är jättekul att vara ute och plocka blommor med! Titta bara vilken blomsteräng som finns utanför vårt hus!



Annars brukar tjejerna turas om att bära omkring mig (fast jag är nästan lika tung som den största av dem) och så följer de gärna med och tittar när pappa och jag ställer ner barnvagnen i källaren och låser barnvagnsförrådet. Men häromdan blev det svårt, för pappa hade tappat sina nycklar! Vart kunde de vara? Han upptäckte detta efter en lång dag då vi varit på utflykt och åkt över hela stan! Gissa om vi blev glada över att se den här lappen nästa morgon?



Pappa hade glömt kvar sina nycklar i låset till barnvagnsrummet - för att han hade bråttom! Slarvigt! Men mänskligt. Och en rar granne hade tagit hand om nycklarna och satt upp lappen, så pappa fick igen sina välsignade nycklar. En snäll, duktig 14-årig tjej, naturligtvis. Vad tog vi oss till utan alla tjejer?

Inga kommentarer: