söndag 24 oktober 2010

Videoprat som Usama

Vi har funderat en tid på hur vi kan få närmare kontakt med pappas kusin Sarah i Rom och hennes lilla dotter Alice. Bara mail är ju lite lite när det handlar om söta bebisar!

Igår hittade pappa en liten, liten butik för telefoner. Där fanns allt! Alla slags telefoner, kort, abonnemang och antenner för kontakt med världens alla länder tycktes inklämda på hyllorna. Vi kom nätt och jämnt in med barnvagnen. Den förbindliga försäljaren försåg oss med en webkamera - med Musse Pigg på!
Så igår kväll testade pappa Skype, för gratis videosamtal.

Alice i Rom hade lagt sig. Men hennes mormor och morfar, dvs pappas moster Karin och hennes man Marcello, var vid datorn! Vi fick kontakt med Bologna! De både hörde och såg pappa via hans Musse Pigg-kamera! Innan skärpan blev rätt tyckte italienarna att pappa liknade Usama Bin Laden. Men de blev inte rädda för det.

Gammelmoster Karin berättade om Alices kolik och nätter, hon är en månad gammal nu. Mycket kändes igen. Vi är definitivt släkt!
Förresten så uttalas Alice inte som i Sverige, "Allis". Utan i Italien säger man "Ali-tje", nästan som attjo! Alice Tartaglia! Prosit!

Italienarna ville också att vi skulle komma och hälsa på! Det lovade pappa. Det ska bli kul! Italien lär vara ett jättekul land för småbarn! Och pappa har berättat för mig att släkten där är jättesnälla och roliga människor.

I alla fall så vill nu jag att min vän Elmer i Göteborg genast får sin mamma och pappa att också skaffa Skype!
Och så måste förstås min mormor och morfar i Småland också koppla in en webbkamera! Så kan vi alla prata med varandra nästan som på riktigt!

Inga kommentarer: