tisdag 1 juni 2010

Ensam med ett päron till farsa


Jahapp. Nu gick det inte längre. Mamma var tvungen att börja jobba. Iväg for hon och lämnade mig ensam med den där figuren som hittills mest glidit runt i bakgrunden. Pappsen.

För att ge farsgubben en mjukstart sov jag ända till 08.50. Ni såg rätt. Familjen som så dags på förmiddagen brukade ha hunnit köra sex tvättmaskiner, kastat ut soporna och storhandlat och satt på eftermiddagskaffe och gnida sina mörka ringar under ögonen, får numera sova ibland på morgnarna. Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig.

Utan att gå in på detaljer, så satte jag fart så pappa fick ta sig an de där tvättmaskinerna.

Pappa pratade hela tiden med mig, nu när inte mamma är hemma och lyssnar hela tiden längre. "Nu gör vi si och så för att det ska vara si och så", höll han på. Helt bortkastat. Jag gör ju hur jag vill ändå. Men han sjunger vackert!

Framåt eftermiddan tog vi en sväng till lekparken med min kompis Edwin och hans pappa Aron - som också är pappaledig nu! Edwin var jättekul att gunga med! Och gräva i gruset med!

När pappa och jag kom hem insåg jag att hemmets skötsel blivit eftersatt av honom. Så jag gav honom ett handtag med städningen, bland annat var toaletten i behov av rengöring. Men nu har jag fixat den biten!

1 kommentar:

Victor Estby sa...

Vad rart ni verkar ha det, du och pappa! Och vad duktig du är som hjälper till med städningen! Vi måste ses snart!